top of page

Tacogryte - som sparer strøm!Har du hørt at strømmen er dyr nå?? Hehe! Vi hører nesten ikke om annet i nyhetene om dagen. Og hvis du er en som kunne tenke deg å spare litt strøm på en svært enkel måte bør du lese videre.


For hva om du kunne spart på strømmen OG samtidig laget enda bedre mat??


Når er strømmen aller dyrest? Jo, ofte ved middagstid, ikke sant? Det slo meg nemlig her om dagen da jeg hørte om noen som ventet med å lage middag til strømmen var rimeligere, at det finnes et bedre alternativ. Og det er ikke å bestille fastfood. Hehe.. Nei, løsningen er en slowcooker som ikke går på strøm, feks en Wonderbag.


Jeg bruker Wonderbagen min ganske ofte, spesielt til å koke kraft. Men den kan brukes til å lage veldig mye forskjellig, så her er det bare fantasien som setter grenser. Hvis du setter den i gang før du drar på jobb, lages maten til du kommer hjem - helt uten strøm. Og kjøttet blir så mørt at det smelter på tungen!


Sist jeg brukte den, lagde jeg fårikål. Og det ble sååå mørt kjøtt! Men du kan altså bruke den til å lage det aller meste. Wonderbagen ble laget for at kvinner i Afrika skal kunne ha frihet til å delta på aktiviteter utenfor hjemmet og gi dem bedre levevilkår. Kjøper du en wonderbag gir du samtidig en bag til en kvinne i Afrika. Og det er også noe som jeg kjenner gir stor mening.


Her er noen forslag til oppskrifter som du kan teste ut i en wonderbag:


Tacogryte


400-600 g valgfritt kjøtt, feks kyllingfileter, lammekjøtt eller viltkjøtt

2 ss olivenolje

2 løk

2 gulrot

2 paprika

2 båter hvitløk

2 ss tomatpurè

1 boks sorte bønner

1 boks hakkede tomater

2 dl kraft

2 ss spisskummen

1 ts chilipulver

Salt og pepper


Tilbehør:

Seterrømme

Guacamole laget av 1-2 avocado, smakstilsatt med hvitløkskrydder og salt

Tortillachips med salt

Raspet ost
SLIK LAGER DU TACOGRYTE: Se video. Skru på teksting av video for mer informasjon.