top of page

Sukkerfri pavlova


Tradisjonen tro skal vi ha pavlova på 17. mai også i år! Slik har det vært i ALLE år! <3


- Og lurer du på om sukkerfri pavlova smaker like godt som vanlig, kan jeg bekrefte: - JA!


Les også: Sliter du med motivasjonen til å spise sunt? Få mine 3 gratis tips!


Fargen på marengsen blir litt annerledes, men den smaker like fantastisk - med den florlette marengsbunnen som er sprø utenpå og seig inni. Og med pisket krem og friske bær er denne kaken en sann nytelse både for kropp og sinn! For det er viktig å kose seg! Også denne 17. mai, som blir litt annerledes enn vi er vant til.


I denne kaken benytter jeg sukrinmelis som er like søtt som sukker, men som ikke påvirker blodsukkeret i det hele tatt. Sukrinmelis inneholder heller ikke karbohydrater (0 kcal), og er en god erstatning til sukker. Denne kaken kan du altså spise med god samvittighet.


Du trenger:

6 eggehviter 200 g sukrinmelis 2 ss maisenna 1,5 ts eddik


Pynt: 3 dl kremfløte (eller et annet alternativ hvis du ikke tåler laktose eller fløte) Friske bær (feks jordbær, bringebær og blåbær - da blir kaken rød, hvit og blå)


Les også: Helt rå nøttekakeSlik gjør du det:

  1. Sett stekeovnen på 150 grader

  2. Dekk en stekeplate med bakepapir og tegn en sirkel på ca 25 cm i diameter. Pisk romtempererte eggehviter stive i en helt ren bolle. Ha i sukrinmelis mens du pisker, og pisk videre til tykk marengs (ca 10 min).

  3. Vend forsiktig inn maisenna og eddik med en slikkepott. (Dette gir ikke smak, men er viktig for at kaken skal bli myk inni.) Rør så forsiktig som mulig for at ikke marengsen skal falle sammen.

  4. Legg marengsen innenfor sirkelen på bakepapiret og sett kaken i ovnen. Stekes midt i ovnen i 1 time. Slå av ovnen og la kaken stå i ovnen med døra på gløtt til den er avkjølt. (Når marengsen er kald kan den oppbevares tørt i lang tid. Den kan også fryses)

  5. Pynt kaken med pisket krem og bær samme dag den skal serveres. Hurra!


#sukkerfri #pavlova #17mai

Relaterte innlegg

Se alle