top of page

Sukkerfri kaker du kommer til å elske


Som kostholdsveileder får jeg ofte spørsmål fra folk som leter etter oppskrifter på gode sukkerfrie kaker de kan lage til store eller små anledninger. Sunne kakeoppskrifter som smaker godt, og som gir næringsstoffer som kroppen takker deg for senere. Mange ønsker også at kakene skal være glutenfri eller melkefri, og noen også uten egg. Er det mulig?


Ja, selvfølgelig finnes det mange utrolig gode kaker, som både er sukkerfri, glutenfri og som kan gjøres melkefri og uten egg. Det finnes også mange vonde, hehe. Og de skal du få slippe å smake på. Derfor har jeg samlet noen av mine favoritter, slik at du kan teste dem ut og kanskje finne deg noen nye favoritt kakeoppskrifter.


Favoritt sukkerfri kake nr 1, som jeg lager oftest og som jeg får flest tilbakemeldinger på er denne:

Se oppskrift: Helt rå sjokoladekake


Denne er rask å lage, og veldig god å ha i fryseren når du trenger noe søtt. Og det er jo titt og ofte, ikke sant? Det er ekstra fint å kunne kose seg med noe godt, når man vet det er sunt og gir næringsstoffer til kroppen.


Liker du sjokoladekaker har jeg en oppskrift til, som er så sunn at den kan spises til frokost om du vil! Den tar litt lengre tid, i og med at den skal stekes, men oh lord - det er verdt det! Bli med på ett av mine onlinekurs for å få oppskriften på denne.


Favorittkake nr 3 er sjokolade-cookies, som også er så sunne at de kan spises istedet for frokost om du vil! De inneholder nemlig en hemmelig ingrediens, som gir både proteiner og andre viktige næringsstoffer. Og så smaker de helt himmelsk med sin sprø utside og myke innside.


Se oppskrift: Cookies med sjokolade
Som favorittkake nr 4 tror jeg at jeg må trekke fram denne helt rå nøttekaka. Den kan gjøres melkefri ved å lage cashewkrem som pynt, eller du kan gjøre det enkelt og piske krem.

Se oppskrift: Helt rå nøttekake