top of page

Slik lykkes du med å endre kostholdet


SAMMEN: Det er mye lettere å lykkes med kostholdsendring hvis du har motivasjonen på plass, og noen til å heie på deg.

Lurer du på hvordan noen klarer å endre kostholdet sitt tilsynelatende uten problemer? Mens andre prøver og feiler, og prøver og feiler, og gjentar dette om og om igjen...?


Jo, det handler om motivasjon og tankesett. For du må finne den ene tingen som motiverer deg så sterkt at du gjør det uten å nøle.


For å endre kostholdet krever litt innsats i starten, som alle endringer jo gjør. Vi skal jo faktisk endre på måten vi har spist frokosten vår på i alle år.. Vi skal endre på innkjøpsvaner, oppskrifter og favoritter, og finne nye. Så det krever at du får på plass motivasjonen og tankesettet.


Finn ditt hvorfor!

Og jeg skal gi et eksempel på hvorfor det er så viktig å få på plass dette i starten. La oss si at jeg ber deg om å hoppe ned i en foss, kanskje 10 meter ned, noe som du vanligvis aldri kunne tenke deg å gjøre. Du har kanskje høydeskrekk, og er redd for å få vann i håret ;) Da vil det være vanskelig for meg å få deg til å gjennomføre ikke sant? Jeg kan mase så mye jeg bare vil om alle fordelene du vil ha av dette friske badet, men du kommer aldri til å gjøre det.


MEN.. Hvis jeg sier at barnet ditt, eller barnebarnet ditt falt ned i denne fossen. Ville du hoppet etter? Ja, klart det! Du gjør jo det aller meste for de du er glad i ikke sant?


Og dette er det det handler om. Når du skal gjøre en så stor endring for egen helse, er det kanskje ikke nok å tenke seg at du skal klare å gjøre det for din egen del. For vi er bygd slik mange av oss, ikke sant - at vi setter alle andre foran oss selv. Så det du må gjøre er å finne et hvorfor som er større enn deg selv. Du må gjøre det for de du er aller mest glad i.


For du vil jo være der for dem ikke sant? Og da trenger du energi. Da trenger du å være den beste versjonen av deg selv.


Så HVEM er ditt hvorfor?


Når du har funnet ut det - er neste skritt å fortelle om det.


For det er mye lettere å lykkes med kostholdsendring hvis du har dine nærmeste som heiagjeng. Det er de du skal gjøre dette for. Fortell dem det, og be dem om å heie deg fram! Det kommer helt sikkert til å komme dager da du trenger noen til å hjelpe deg med å ta riktige valg, og da er det fint å ha dem der. I tillegg er det jo hyggelig om de også bidro?


Jeg for min del hadde hele familien som heiagjeng da jeg la om kostholdet selv for mange år siden. Og mamma lærte seg masse nye oppskrifter som hun passet på å teste ut hver gang jeg kom på besøk. DET er omtanke og kjærlighet det. Så gjør det du også! Fortell dine nærmeste at du gjør det for å få mer energi til å kunne være sammen med dem, og at du trenger dem som heiagjeng!


Bonus:

Et godt tips i starten av en kostholdsendring er å finne noen enkle oppskrifter på sunt godteri eller sunne kaker som du kan ha lett tilgjengelig når du får lyst på noe godt. For jeg er veldig opptatt av at man skal kunne kose seg MER, ikke mindre, på et sunt kosthold. Denne sjokoladekaken er helt rå, og svært rask å lage. Jeg har den ofte liggende i fryseren slik at jeg kan finne meg et stykke til kaffen.


Se oppskrift: Helt rå sjokoladekake
Jeg har også samlet alle mine favorittoppskrifter i et eget innlegg her:

Les også: Sukkerfri kaker du kommer til å elske


Trenger du hjelp til å slutte med sukker, så har jeg laget et minikurs som heter Mer energi uten sukker. Det er lagt opp slik at det skal være så enkelt som mulig å endre til et sukkerfritt kosthold. Les mer, og se første episode gratis her.

bottom of page