top of page

Skjønnheten kommer innenfra

Bestemor pleide å si dette. At skjønnhet kommer innenfra. Hun mente selvfølgelig at ved å være et flott menneske så blir man et flott menneske.


Men etter at jeg utdannet meg til kostholdsveileder har jeg funnet ut at det er mer ved dette uttrykket. Skjønnheten KOMMER faktisk innenfra. Ytre skjønnhet påvirkes nemlig av hva vi spiser og drikker:


Omega 3 gir glød

For huden er vårt største organ, og er bygget opp av celler. Og hva er cellene bygget opp av? Jo, cellemembranen (skallet på cellen) består av fettsyrer. Så da er jo spørsmålet... Tar du et godt nok omega 3 tilskudd? Det bør gi deg minst 2,5 g EPA + DHA og i tillegg inneholde polyfenoler/antioksidanter feks fra olivenolje for å unngå at produktet harskner før opptak i cellene. Dette er hudpleie fra innsiden.


I tillegg bør du få i deg kraft som er kokt på bein. For denne kraften er reine vidundermedisinen for huden, - ja for hele deg. Kraft er proppfull av gelatin og andre næringsstoffer som gir huden det den trenger:Kraft for naturlig skjønnhet

Gelatin er kokt kollagen, et protein som utgjør ca 70% av huden. Kjøttkraft er også rikt på aminosyrer, blant annet glysin og prolin som vi ofte har for lite av.


Glysin styrker og renser leveren, og leveren er igjen et organ som renser kroppen for giftstoffer og tungmetaller. En velfungerende lever vil derfor være synlig på huden din. Også mørke ringer under øynene kan være et symtom på leverproblematikk.


Aminosyren prolin er viktig for å bygge og styrke cellestrukturen til kroppen. Kjøttkraft fra forskjellige dyr (helst økologisk, og gjerne vilt) er derfor en fantastisk naturlig kilde til indre skjønnhet.Hudkremer gir store lovnader

Skjønnhetsindustrien omsetter for 9,4 milliarder kroner, viser tall hentet fra ssb.no. Du har sikkert merket deg at mange av kremene på markedet inneholder gelatin og kollagen for huden? Det er bare det at kollagen er et så stort protein at det ikke er mulig å absorbere gjennom huden (!)...


For å faktisk få effekt må du faktisk spise/drikke det!

Kraft er i tillegg ekstremt billig å lage selv, så her kan du faktisk gjøre smart i å bytte ut de dyre kremene med en daglig porsjon med kraft.


Les også: Spicy gulrotsuppe med kraft


Kjøttkraft er rik på vitaminer, mineraler, enzymer og sunt fett i tillegg til kollagen:

Vitamin A som er med på reparasjonsprosessen i huden og styrker det øverste hudlaget. Personer som har A vitamin mangel har ofte uren hud og plages med irritert hud.


D vitamin er også viktig for fornyelsesprosessen i huden, og D vitamin kan bedre irritert og flassende hud samt psoriasis.


Magnesium mangel kan gjøre at man er mer utsatt for allergier og eksem.


Sink er et annet mineral man ofte har for lite av når man plages med fet og uren hud.