top of page

Sjokolademoussekake uten sukker


Denne kaken har en saftig mandelbunn og verdens beste sjokolademousse på toppen. Doble gjerne oppskriften og lag to, så kan du fryse ned den ene i porsjonsbiter og kose deg med når du får lyst på noe godt i hverdagen ;)


Les også: Sukkerfri kaker du kommer til å elske


Mandelbunn:

2 dl mandler

2 dl dadler


Sjokolademousse:

200 g sukkerfri mørk sjokolade

2 store egg

2,5 dl kremfløte

1/2 dl sukrin


Slik gjør du:

Kjør mandler og dadler i en foodprosessor med kniver til en seig masse.

Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk egg og sukrin til eggedosis. Du må piske litt lenger enn med vanlig sukker fordi krystallene i sukrin ikke løser seg opp like fort.

Visp fløten til løs krem. Bland sjokoladen inn i eggedosisen, og vend til slutt inn kremen. Hell sjokoladekremen over mandelbunnen og la kaken stå i kjøleskapet i noen timer.


Velbekomme!