
Denne kaken har en saftig mandelbunn og verdens beste sjokolademousse på toppen. Doble gjerne oppskriften og lag to, så kan du fryse ned den ene i porsjonsbiter og kose deg med når du får lyst på noe godt i hverdagen ;)
Les også: Sukkerfri kaker du kommer til å elske
Mandelbunn:
2 dl mandler
2 dl dadler
Sjokolademousse:
200 g sukkerfri mørk sjokolade
2 store egg
2,5 dl kremfløte
1/2 dl sukrin
Slik gjør du:
Kjør mandler og dadler i en foodprosessor med kniver til en seig masse.
Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk egg og sukrin til eggedosis. Du må piske litt lenger enn med vanlig sukker fordi krystallene i sukrin ikke løser seg opp like fort.
Visp fløten til løs krem. Bland sjokoladen inn i eggedosisen, og vend til slutt inn kremen. Hell sjokoladekremen over mandelbunnen og la kaken stå i kjøleskapet i noen timer.
Velbekomme!