top of page

Hjemmelaget mandelsmør

Du vet kanskje at det finnes bra fett og dårlig fett? Bra fett finner du blant annet i fet fisk, meierismør, kokosfett, olivenolje, nøtter og frø.


Det er smart å få i seg noe godt fett i alle måltider blant annet for å stabilisere blodsukkeret. Derfor er dette nøttepålegget helt gull! Du lager det av ristede mandler, på bare noen få minutter.


Ingredienser:

300-350 g mandler

1 ts maldonsalt

1 ts kanel

3 ss kakao (valgfritt)

3 ss sukrin


Slik gjør du:

Legg mandlene på et bakebrett og rist dem i stekeovnen på 160 grader i ca 15 minutter.


Avkjøl litt før du har dem over i en foodprosessor eller kraftig blender og kjør på full effekt. Kjør til du får en flytende masse. Hvor lang tid det tar avhenger av hvor kraftig foodprosessor du har.


Når smøret er blitt flytende smaksetter du med kanel, kakao, sukrin og salt.


Hell over i et glass, og oppbevar i kjøkkenskapet. Det holder seg i månedsvis!