
Denne kaken passer like godt til hagefesten som til 17. mai.
Samtidig som den smaker helt nydelig, så er den i tillegg proppfull av gode næringsstoffer.
Den er helt uten gluten, egg og sukker, og kan også lages uten melk (se alternativ cashewkrem som fyll). En helt nydelig kake som kan nytes med god samvittighet!
Denne lager du på null komma niks!
Bunn: 2.5 dl mandler
2.5 dl cashewnøtter
20 dadler
Fyll:
Vispet kremfløte eller cashewkrem
Cashewkrem: 2.5 dl cashewnøtter
2.5 dl kokosmelk
2 ss honning
Vanilje
Pynt:
Valgfrie bær
Slik gjør du:
Legg mandler og nøtter i vann i minst 30 minutter. (Dette gjør dem lettere fordøyelig)
Slå ut vannet.
Ta ut steinen fra dadlene, og kjør alle ingrediensene til bunnen i en kraftig blender med kniver. Kjør til du får en deigete konsistens.
Trykk deigen ut i en passe stor kakeform kledd med bakepapir både langs bunn og kanter.
Sett kakebunnen kjølig.
Hvis du ønsker å lage kaken uten fløte lager du cashewkremen ved å blande alle ingrediensene i blenderen til den får en kremaktig konsistens.
Pynt kaken med kremen og pynt med friske bær.
Nyt med god samvittighet!
#sukkerfri #glutenfri #utenmelk #kake #17mai