
Har du prøvd å lage fritters noen gang? Det er en genial måte å få både deg og barna til å spise mer grønnsaker! Fritters er nemlig et annet (og trendy) ord for grønnsakslapper. De egner seg godt i matboksen eller til frokost, og du kan gjerne lage klar røra dagen før slik at det går kjapt å steke opp. Det er også veldig godt å bruke disse som tilbehør til for eksempel supper.
Oppskriften gir ca 10 lapper
Du trenger:
1 1/2 dl revet squash
2 ts salt
1 1/2 dl revet gulrot
1 dl revet ost
1 egg (eller eggerstatning)
3 ss mel (feks mandelmel)
1 ts paprikakrydder
1 ts hvitløkskrydder
1 klype salt
1 klype pepper
Urter etter ønske
Slik gjør du: Riv squash grovt, legg den i et dørslag og dryss over litt salt. La den ligge der til du har forberedt resten. Riv gulrøttene og visp sammen egg og mel i en bolle. Klem vannet ut av squashen og tilsett sammen med resten av ingrediensene.
Legg små klatter på en bakepapirkledd stekeplate og trykk dem sammen til ca 1 cm tykkelse. Stek midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter (mens du tar en dusj på morningen?) Snu lappene og stek videre i 10 minutter. Avkjøl lett.
Les også: Skjønnheten kommer innenfra