
Å fermentere er superenkelt, og absolutt noe å vurdere hvis du sliter med lavt energinivå eller betennelser i kroppen. For hva er den underliggende årsaken? Ofte ligger den i tarmen.
Ubalanser i tarmflora kan komme av mange ting, som feks antibiotika eller et dårlig kosthold. Men kan rettes opp igjen ved å gjøre endringer på kostholdet, samtidig som du spiser probiotisk og prebiotisk mat. Og fermentert mat er en del av dette.
Denne salsaen kan du lage hvis du pleier å spise taco, eller ønsker å bruke det som tilbehør til andre middagsretter:
Dette trenger du:
500 g økologiske tomater
1 rød økologisk paprika
1/2 økologisk rødløk
1 rød øko chili
2 fedd øko hvitløk
1 neve frisk koriander
1/2 ts havsalt
1/2 dl startkultur, som feks kombucha eller Molkosan
1ss rå eplesidereddik

Når jeg fermenterer er jeg nøye med alt alt er økologisk og at eplesidereddiken er rå. Jeg ønsker ikke å få sprøytemidler inn i fermenteringsprosessen ;)
Slik gjør du:
Grovhakk alle grønnsakene og ha alt over i en blender eller foodprosessor. Kjør det raskt sammen, til det får passe grov tekstur. Ha det så over i et glass med tett lokk, og la det stå på kjøkkenbenken i 3-5 dager. Åpne lokket på glasset hver dag for å slippe ut gass som dannes under fermenteringsprosessen. Oppbevar deretter i kjøleskapet.
Les mer: Onlinekurs i fermentering.