top of page

Fermentert salsa


Å fermentere er superenkelt, og absolutt noe å vurdere hvis du sliter med lavt energinivå eller betennelser i kroppen. For hva er den underliggende årsaken? Ofte ligger den i tarmen.


Ubalanser i tarmflora kan komme av mange ting, som feks antibiotika eller et dårlig kosthold. Men kan rettes opp igjen ved å gjøre endringer på kostholdet, samtidig som du spiser probiotisk og prebiotisk mat. Og fermentert mat er en del av dette.

Denne salsaen kan du lage hvis du pleier å spise taco, eller ønsker å bruke det som tilbehør til andre middagsretter:




Dette trenger du:

500 g økologiske tomater

1 rød økologisk paprika

1/2 økologisk rødløk

1 rød øko chili

2 fedd øko hvitløk

1 neve frisk koriander

1/2 ts havsalt

1/2 dl startkultur, som feks kombucha eller Molkosan

1ss rå eplesidereddik



Når jeg fermenterer er jeg nøye med alt alt er økologisk og at eplesidereddiken er rå. Jeg ønsker ikke å få sprøytemidler inn i fermenteringsprosessen ;)




Slik gjør du:

Grovhakk alle grønnsakene og ha alt over i en blender eller foodprosessor. Kjør det raskt sammen, til det får passe grov tekstur. Ha det så over i et glass med tett lokk, og la det stå på kjøkkenbenken i 3-5 dager. Åpne lokket på glasset hver dag for å slippe ut gass som dannes under fermenteringsprosessen. Oppbevar deretter i kjøleskapet.



Les mer: Onlinekurs i fermentering.