top of page

EN GOD VANE


Jeg har innarbeidet en god vane som jeg gjerne vil dele med deg 🤗 En vane som med lite innsats gir mange næringsrike middager.


Annenhver uke kjøper jeg en økologisk kylling som jeg langtidssteker. Dette passer fint å gjøre en ukedag du er hjemme hele dagen, feks søndag.Hvor lang tid det tar avhenger av temperaturen du bruker, men en tommelfingerregel er at dess lengre tid du bruker jo mørere blir den. (75 grader = ca 8 timer.

150 grader = ca 1,5 t.)

Bruk gjerne steketermometer og server med valgfritt tilbehør, feks grønnsaker og stekesjy. Helt himmelsk godt!

Og nå kommer det magiske: når du er ferdig å spise den fantastiske langtidsstekte kyllingen, renser du beina for kjøtt, koker opp en gryte med vann og legger beina oppi. Dette skal bli kraft til mange deilige suppemiddager. Tilsett eddik (for å trekke mest mulig næring ut av beina) og valgfritt krydder, eller grønnsaker, og langtidskok over svak varme. (Eller en wonderbag som jeg benytter).


Frys ned kraften i egnede beholdere og lag suppe på kraften i dagene som kommer.Dette er en god vane å innarbeide, og en del av kostholdsplanen jeg anbefaler: Ren og næringsrik mat for mer energi!


Velbekomme!


Les også: Kos deg MER - ikke mindre - på et sunt kostholdbottom of page