
Disse kakene er helt nydelige med sjokolade og nøttesmør! De er kjappe å lage, og det beste av alt: du kan kose deg med disse med god samvittighet.
Balansen mellom det søte og salte og den sprø utsiden og mye innsiden gjør denne cookien til en favoritt! Det er en hemmelig ingrediens som gjør dem så myke og deilige: kikerter! Du kjenner ikke smaken av disse, men de gjør hele konsistensen!
Kikerter er en grønnsak, som du kan bruke i veldig mye forskjellig - alt fra salater til pannekaker, vafler og kaker. Du kan bruke kikerter for å erstatte alt fra poteter, ris, pasta og brød.
De gir ekstra næring, blant annet folat, kopper, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan, som er essensielle næringsstoffer.
Grønnsaken gir stabilt blodsukker og forebygger diabetes. Kikerter er også bra for den sunne tarmfloraen da den virker prebiotisk. Så disse cookiesene kan du altså spise med god samvittighet, mens du tenker på alt det gode de gir kroppen.
Du trenger:
1 boks kikerter
3 store ss nøttesmør (jeg bruker mitt hjemmelagede mandelsmør)
1/2 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
5 ss honning
1 ss havremel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 klype salt
75 g mørk sjokolade (uten sukker)
En neve salte peanøtter
Slik gjør du:
Sett ovnen på 175 grader. Hell vannet av kikertene og skyll dem godt.
Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
