Denne blomkålgratengen kan du lage som tilbehør til middagen istedet for poteter, eller som hovedrett feks tilsatt kyllingstrimler, bacon, villfanget torsk eller lignende.

Du trenger:
1 stor blomkål eller 2 små
3 -4 sjalottløk
4 ss naturell smøreost
2 dl fløte
1-2 fedd hvitøk
Hvitost på toppen
Salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 170 grader. Vask og skjær blomkålen i små buketter, og kutt opp løken.
Ha smøreost og fløte i en kasserolle og visp godt mens du gir det et oppkok. Smak til med hvitløk, salt og pepper.
Ha alt over i en ildfast form og bland det litt sammen. Topp med revet hvitost eller osteskiver tilslutt.
Stek midt i ovnen i ca 50 minutter.
Sjekk om blomkålen er mør med feks en gaffel.
Du kan sette formen lenger ned i ovnen og legge et bakepapir over toppen dersom du ikke vil at osten skal bli for brun. Det blir litt saus i bunnen av formen når den er ferdigstekt, som er kjempegod å helle over ved servering.