top of page

Tacosalat med grønnkål og søtpotet


Er du glad i taco? Da vil jeg anbefale deg å prøve denne tacosalaten!


Nydelig tacosalat med en tvist!


Du trenger:

2 stk kyllingfilet

2 dl quinoa

150 g grønnkål

2 søtpoteter

1 boks sorte bønner

Fetaost (eller vanlig hvitost)

Tomater

1 lime

Jalapeños (hvis du liker det litt sterkt)

1 granateple

2 avocado

Frisk koriander

1 glass tacosaus uten sukker

1 beger seterrømme (gjerne lavpastaurisert fra Rørosmeieriet)

2 ss spisskummen

1 ts kajennepepper

Salt

Pepper





Slik gjør du:

Begynn med å sette ovnen på 175 °C. Skrell og del opp søtpotetene i små terninger. Vend dem i 2 ss olivenolje, 2 ts spisskummen, 1 ts kajennepepper og litt salt, og stek i ovnen til de er gjennomstekt. La potetbitene avkjøle mens du lager det andre.


Skyll quinoa i kokende vann før du koker den.

Til 2 dl quinoa bruker du 4 dl kokende vann, og litt salt, og småputrer under lokk på svak varme i 12–15 minutter til alt vannet er fordampet. (Følg med så det ikke koker tørt før tiden.) 


Del opp kyllingfiletene i terninger og stek i en klatt meierismør. Krydre med ca 2 ss spisskummen, 1 ts paprika, 1 ts salt og litt pepper.


Skyll grønnkålen og ha den i en bolle. Tilsett saften fra 1 lime og 1/2 ts salt, og masser grønnkålen godt i ca 1 minutt. Dette vil få fram den nydelige smaken i grønnkålen. Lat som det er en brøddeig, og kna i veg til grønnkålen blir mørkegrønn i fargen. Da er den ferdig.