
Er du glad i taco? Da vil jeg anbefale deg å prøve denne tacosalaten!
Nydelig tacosalat med en tvist!
Du trenger:
2 stk kyllingfilet
2 dl quinoa
150 g grønnkål
2 søtpoteter
1 boks sorte bønner
Fetaost (eller vanlig hvitost)
Tomater
1 lime
Jalapeños (hvis du liker det litt sterkt)
1 granateple
2 avocado
Frisk koriander
1 glass tacosaus uten sukker
1 beger seterrømme (gjerne lavpastaurisert fra Rørosmeieriet)
2 ss spisskummen
1 ts kajennepepper
Salt
Pepper

Slik gjør du:
Begynn med å sette ovnen på 175 °C. Skrell og del opp søtpotetene i små terninger. Vend dem i 2 ss olivenolje, 2 ts spisskummen, 1 ts kajennepepper og litt salt, og stek i ovnen til de er gjennomstekt. La potetbitene avkjøle mens du lager det andre.
Skyll quinoa i kokende vann før du koker den.
Til 2 dl quinoa bruker du 4 dl kokende vann, og litt salt, og småputrer under lokk på svak varme i 12–15 minutter til alt vannet er fordampet. (Følg med så det ikke koker tørt før tiden.)
Del opp kyllingfiletene i terninger og stek i en klatt meierismør. Krydre med ca 2 ss spisskummen, 1 ts paprika, 1 ts salt og litt pepper.
Skyll grønnkålen og ha den i en bolle. Tilsett saften fra 1 lime og 1/2 ts salt, og masser grønnkålen godt i ca 1 minutt. Dette vil få fram den nydelige smaken i grønnkålen. Lat som det er en brøddeig, og kna i veg til grønnkålen blir mørkegrønn i fargen. Da er den ferdig.